Aktuelno
aktuelno/20.09.2019.

Potop u centru Beograda

aktuelno
  • Ne davimo Beograd
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Beokom / DanasVelika havarija dogodila se u ranim jutarnjim satima u centru Beograda, u ulici Kraljice Marije, kod Poštanske štedionice u kojoj je probijen rok za završetak rekonstrukcije. Na uglu Ulica kraljice Marije i Starine Novaka, došlo je do pucanja velike vodovodne cevi i potopa ovih, ali i velikog broja okolnih ulica.

Voda iz cevi koja je pukla kulja i sliva se u Cvijićevu ulicu, Bulevar Despota Stefana, Ulicu Starine Novaka, Dalmatinsku ulicu, Ulicu Stanoja Glavaša. Osim saobraćaja u tom delu grada otežan je prolaz i pešacima zbog velike količine vode i mulja.

Kvar na uglu Karnegijeve ulice i Ulice Kraljice Marije će prema prvim procenama biti saniran do ponoći, a u toku je zatvaranje cevovoda na kojem je došlo do havarije, rekao je danas za Beoinfo rukovodilac službe za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa javnošću JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Vladimir Šobot.

On je naveo da je u pitanju cevovovd koji snabdeva dva glavna rezervoara, „Glavni“ i „Pionir“ kao i da to nije distributivni cevovod odakle se snabedevaju građani.

On je negirao i informacije na društvenim mrežama da je pukla cev koja je zamenjena pre dva dana. „Na društvenim mrežama se pojavila lažna informacija da je ta cev zamenjena pre dva dana, to nije istina, jer to nije cev koja se menja kada se radi rekonstrukcija, već cev koja se menja na 30 do 40 godina. Takav posao zamene trajao bi mesec dana“, naglasio je Šobot.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je za vikend gostujući u jutarnjem programu TV Pink da Grad Beograd završava rekonstrukciju ulice 27. marta i da će ona biti otvorena za saobraćaj u ponedeljak, 16. septembra.

– Sekretarijat za investicije završava danas rekonstrukciju ulice 27. marta, od Starine Novaka do Takovske, i ona će biti otvorena za saobraćaj od ponedeljka, 16. septembra – rekao je Goran Vesić.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box