Aktuelno
aktuelno/21.09.2019.

Za vikend bez saobraćaja u centru Beograda

aktuelno
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaZbog manifestacija "Pešačka subota" i "Dan bez automobila" od sinoć pa do ponedeljka u 4.00 sata za saobraćaj će biti zatvorene centralne gradske ulice, odnosno Kolarčeva, Terazije, Ulica Kralja Milana do kružnog toka Slavija.

Kolarčeva ulica, Terazije i Ulica Kralja Milana biće zatvorene za saobraćaj, ali će raskrsnice Kralja Milana – Kneza Miloša, Kralja Milana – Resavska, Kralja Milana – Svetozara Markovića i Kralja Milana – Kralja Milutina biti otvorene za saobraćaj.

Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima saopštio je da će doći do izmena u radu gradskog prevoza zbog manifestacija "Pešačka subota" i "Dan bez automobila", kao i zbog nastavka radova na Trgu republike.

U subotu i nedelju trolejbuske linije 21, 22 i 29, kao i autobuska linija 31, saobraćaće na skraćenoj trasi do Trga Slavija i nositi oznake 21L, 22L, 29L i 31L.

Privremena autobuska linija 22A se ukida, a autobuske linije 24, 26, 37 i 44 će u smeru prema Dorćolu saobraćati ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugović, Francuska i dalje redovno i koristiti stajalište "Dom omladine".

U smeru prema gradu, te linije će saobraćati ulicama Francuska, kroz terminus "Trg republike", Braće Jugovića, Dečanska, Trg Nikole Pašića i dalje redovno. Koristiće stajalište "Trg republike" koje u redovnom režimu koriste linije 43 i 96.

Autobuske linije 43 i 96 će do terminusa Trg republike saobraćati ulicama Bulevar despota Stefana, Braće Jugovića, Francuska, terminus "Trg republike".

Autobuska linija 27 će do terminusa "Trg republike" saobraćati ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugovića, Francuska, terminus "Trg republike".

Manifestacije "Pešačka subota" i "Dan bez automobila", održavaju se sutra, odnosno u nedelju povodom Evropske nedelje mobilnosti 2019, u kojoj učestvuje i grad Beograd, a koja se tradicionalno obeležava od 16. do 22. septembra.

Iz Sekretarijata za javni prevoz obaveštavaju i da će od ponedeljka 23. do 27. septembra zbog nastavka radova na Trgu republike trolejbuske linije 21, 22 i 29, saobraćati na skraćenoj trasi do Trga Slavija i nosiće oznake 21L, 22L i 29L.

Privremena autobuska linija 22A i linija 31 saobraća će do Trga republike, s tim što će kao polazno i dolazno koristiti stajališta u Kolarčevoj ulici.

Autobuske linije 24, 26, 37 i 44 će u smeru prema Dorćolu saobraćati ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugović, Francuska i dalje redovno i koristiti stajalište "Dom omladine", dok će u smeru prema gradu saobraćati ulicama Francuska, kroz terminus "Trg republike", Braće Jugović, Dečanska, Trg Nikole Pašića i dalje redovno i koristiti stajalište "Trg republike" koje u redovnom režimu koriste linije 43 i 96.

Autobuske linije 32E, 43 i 96 će saobraćati na skraćenoj trasi do terminusa "Železnička stanica (Pančevački most)" i nosiće oznake 32EL, 43L i 96L, a za njih će biti uspostavljeno privremeno stajalište preko puta postojećeg u Ulici Jovana Avakumovića.

Autobuska linija 27 će do terminusa "Trg republike" saobraćati ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugovića, Francuska, terminus "Trg republike".


PROČITAJTE I:

POTOP U CENTRU BEOGRADA

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box