Aktuelno
aktuelno/8.11.2019.

Novo ruho Sportskog centra Čajetina

aktuelno
  • Opština Čajetina
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Opština Čajetina
Žitelji Čajetine dobili su novu, rekonstruisanu i modernizovanu dvoranu Sportskog centra Čajetina. Ukupna vrednost radova je 132 miliona dinara, koji su kompletno finansirani sredstvima čajetinske opštine.

– Ponosan sam što smo uspeli da kompletno renoviramo sportsku dvoranu u Čajetini za šta je opština izdvojila 132 miliona dinara sopstvenih sredstava a ove godine smo u razvoj sporta uložili još milion i šesto hiljada evra za kupovinu sportske hale na Zlatiboru – izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović predajući na upravljanje zaposlenima i rukovodstvu Sportski centar Čajetina.

To je veliki uspeh svih građana opštine Čajetina, dodao je Stamatović, koji uredno izmiruju svoje obaveze prema opštini ali i svih onih investitora na Zlatiboru iz čijih sredstava smo izdvojili i deo za razvoj sporta na teritoriji opštine Čajetina.

Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji dvorane sprovedeni su u tri faze. Rekonstrukcija je obuhvatila postavljanje nosećih stubova i zidnih konstrukcija kod glavnog ulaza obloženih staklenom fasadom i aluminijumskom maskom, čime je renovirana dvorana produžena za 13 metara u prostoru kod glavnog ulaza. Taj deo obuhvata novoformiranu tribinu iza jednog od koševa, kao i nove svlačionice, prostor za sprave, medicinske i pomoćne prostorije kao i ulaz za gledaoce.

Izmenjen je i enterijer dvorane – povećana je visina terena, postavljen novi parket i nove konstrukcije koševa, led rasveta. Ukupni kapacitet tribina je oko 1000 mesta, a napravljene su i VIP loža, kontrolna soba, prostor za reporterske ekipe i medija centar.

Renovirana dvorana produžena je za 13 metara u prostoru kod glavnog ulaza, a taj deo obuhvata novoformiranu tribinu iza jednog od koševa, kao i nove svlačionice, spravarnice, pomoćne prostorije, medicinske prostorije i ulaz za gledaoce. Nove zidne konstrukcije obložene su staklenom fasadom i aluminijumskom maskom, a ispred glavnog ulaza formiran je novi parking prostor.Pre zvanične ceremonije obaviće se osveštavanje novog prostora (12 časova), a sam čin otvaranja, presecanje vrpce, izvršiće direktor Sportskog centra Čajetina, Nikola Smiljanić i predsednik Opštine, Milan Stamatović. Uz prateći vatromet i svečano intoniranje himne, uslediće nastup KUD Zlatibor, kao i obraćanja zvaničnika povodom početka rada renoviranog objekta. Posle dodele zahvalnica i nastupa animatorske grupe, održaće se koktel za sve zvanice.

U umetničkom programu će nastupiti pesnik Ljubivoje Ršumović, KUD „Zlatibor“ i plesna grupa „Haos animatori“ iz Novog Sada, navodi se u informaciji iz opštine Čajetina, gde je i najava dve utakmice i promocija knjige u renoviranoj dvorani.

U petak, 8. novembra od 17 časova, biće odigrana košarkaška utakmica između KK „Zlatibor“ iz Čajetine i KK „Mladost“ iz Zemuna. Pre utakmice (14 časova) održaće se promocija knjige o 40 godina postojanja KK „Zlatibor“.

U subotu, 9. novembra od 18 časova u istoj dvorani odigraće se ženska odbojkaška utakmica između OK „Zlatibor“ iz Čajetine i OK „Valjevo“.


Tekst je deo projekta “Digitalna razglednica Čajetine” koji je sufinansiran sredstvima opštine Čajetina za sufinansiranje projekata  proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2019. godini.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.