Aktuelno
aktuelno/5.12.2019.

Jovanović odustaje od prodaje Megatrenda

aktuelno
  • Megatrend, arhiva / Mića Jovanović
Autor fotografije:
Kaleidoskop media /Izvor: DanasRektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović izjavio je danas da je prevaren i da odustaje od prodaje Megatrenda kao i da će zatražiti raskid ugovora o prodaji.

„Tokom dana ću pokušati da se vratim u svoj kabinet. Razgovaraću sa advokatima da se raskine ugovor“, rekao je Jovanović za televiziju Prva.

On naglašava da navodni kupac Dejan Đorđević nije ispunio nijednu obavezu iz ugovora o prodaju vrednoj više od 56 milina evra i da će taj ugovor biti raskinut.

„Ništa od para nismo videli, ni ja ni zaposleni. Kadar je počeo da se rasipa“, rekao je Jovanović.

Prema Jovanovićevim rečima, on će danas da se vidi s Dejanom Đorđevićem.

„Gospodin Đorđević se u katastru nije uknjižio kao vlasnik zgrade, kao ni u Privrednom sudu kao vlasnik Univerziteta. Danas ću se videti sa njim. Ako gospodin Đorđević ne bude želeo da sporazumno raskine ugovor, to ćemo mi uraditi jednostrano“, rekao je Mića Jovanović.

Jovanović je priznao da je ispao naivan, tvrdeći da Megatrendu nanata šteta.

„Univerzitet je pretrpeo veliku moralnu štetu. U naredom periodu ću pokušati finansijski da ga stabilizujem“, rekao je Jovanović.

On, ipak, tvrdi da prodaja nije bila fiktivna, već stvarna.

Bez potvrde o prodaji Megatrenda

Kako prenosi Danas, Ministarstvo prosvete još nije obavešteno o prodaji privatnog Univerziteta Megatrend, rečeno je danas FoNetu, u press službi tog ministarstva.

Kako je navedeno, Ministarstvo prosvete jedine informacije o prodaji Megatrenda ima iz medija.

U Ministarstvu podsećaju da je svaki vlasnik visokoškolske ustanove dužan da ih obavesti ukoliko dođe do promene vlasništva.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

PROFESORI VOLONTERI NA MEGATRENDU

GDE JE STUDIRAO NEBOJŠA STEFANOVIĆ?


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.