Aktuelno
aktuelno/14.06.2019.

Gold gondola ove godine počinje sa radom

aktuelno
  • Gold gondola
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaOpština Čajetina dobila je i petu, poslednju građevnisku dozvolu od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastruktru za izgradnju "Gold gondole" na Zlatiboru, koja se odnosi na izvođenje radova na međustanici, pored Ribničkog jezera.

Ovi radovi uključuju izgradnju garaže za smeštaj kabina, prostor za pristup gondoli, pristupne rampe i natkriveni plato,  saopštila je Opština Čajetina, dodavši da je predračunska vrednost radova procenjena na 250 miliona dinara.

Podsećamo da ukupna vrednost radova na izgradnji zlatiborske gondole iznosi 13 miliona evra, i da su kompletna sredstva obezbeđena iz budžeta opštine Čajetina, od čega je 10 miliona evra opredeljeno za kupovinu opreme, a preostala tri miliona za izvođenje radova.

Ova najduža panoramska gondola na svetu, dužine devet kilometara, povezaće centar Zlatibora sa ski-centrom Tornik, uz jednu međustanicu na Ribničkom jezeru i predstavlja projekat od nacionalnoh značaja koji će dodatno podstaći razvoj turizma, ali i privredni razvoj ne samo Čajetine i Zapadne Srbije već i celokupne Srbije.


PROČITAJTE I:

GOLD GONDOLA KAO EKOLOŠKI PROJEKAT


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.