Aktuelno
aktuelno/26.12.2019.

Doček Nove godine u Novom bioskopu Zvezda

aktuelno
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

 

Jedan sasvim poseban doček Nove godine biće upriličen u beogradskom Novom bioskopu Zvezda, odnosno prostorijama Beograd filma, Terazije 40.

Organizatori su pozvali sve zainteresovane dame i gospodu da "zarone u prošlost i prepuste se čarima starog Beograda".

Novogodišnja proslava je koncipirana u dva programa i u dva prostora čuvenog beogradskog bioskopa - u jednom će biti celonoćna igranka, a u drugom je najavljena "žurka kao nikada do sada".

Jedna od posebnosti bioskopa Zvezda je to što je mala gradska kuća na Terazijama 40 prva građevina u Beogradu koja je namenski projektovana za potrebe jednog fotografa. Bio je to atelje Milana Jovanovića, znamenitog srpskog fotografa i brata slikara Paje Jovanovića. Zgrada u kojoj je danas smešten bioskop Zvezda izgrađena je između 1902. i 1903. godine.

Godine 1909. podrumske prostorije adaptirane su u bioskop „Koloseum“. U bioskopu je 29. decembra 1929. godine priređena prva tonska projekcija filma u Srbiji. Bio je to film "Dama sa trotoara", sa meksičkom glumicom Lupe Velez u glavnoj ulozi.

Bioskop menja naziv u „Zvezda” 1946. godine kada se osniva preduzeće „Gradski bioskop“ koje kasnije dobija naziv „Beograd film“.

Zgrada bioskopa je pod prvostepenom zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda. Fasada je urađena u stilu secesije sa stilizovanom dekoracijom na bočnom rizalitu (puti sa fotoaparatom i floralni motivi). U unutrašnjosti zgrade nalazi se spomen-vitraž posvećen pioniru fotografije u Srbiji i Evropi – Anastasu Jovanoviću.

Biće ovo svojevrstan miks za sve generacije koju čine dva programa:

Secret Loft: na spratu, u prostoru Beograd filma se dešava prava kućna žurka za „stariju ekipu“ tj. House Party gde će za DJ pultom biti tri dame dobro poznate po vrhunskom underground klubskom zvuku - Shustera, Baby Fang i Millie, koje će svojom muzikom izlizati đonove vaše obuće.

Theater Rave u bioskopskoj sali u kojoj nastupaju izvođači i DJ-ejevi iz sastava DRILL:  Drillvester, Na5a, Lil Taty, Cuban Chamber of Commerce, Kevin Sin, Spodoba, tu vas očekuje puno drum’n’base i break beat elektornike.

Karte po ceni od 1.190 din su u pretprodaji, mogu se kupiti u DD Tickets Shopu (Strahinjića Bana 22), svim WinWin i Emmi radnjama širom zemlje kao i on line na www.ddtickets.rs.

Spisak svih prodajnih mesta: https://www.ddtickets.rs/SR/Sale-network/0/

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.