Aktuelno
aktuelno/1.05.2019.

Divlja seča zdravih lipa u Inđiji

aktuelno
  • FB / Inđijativa
Autor fotografije:
Piše: Gordana Tadić


Veliku uznemirenost građana Inđije jutros je izazvala seča poptpuno zdravih stabala lipe u glavnoj ulici Vojvode Stepe. Tako je uništen simbol Inđije – drvored lipa koji je krasio ovaj grad.

Kako saznajemo u Udruženju građana Inđijativa, oni su odmah reagovali na prijave građana, izašli na teren i pozvali direktora Javnog Komunalnog Preduzeća "Komunalac” Dušana Lemaića i dobili potvrdu da ovo javno preduzeće ne stoji iza seče.

Direktor “Komunalca” je potom alarmirao nadležne i kako trenutno stoji stvar, na teren su izašle inspekcije i policija koja je izvršila uviđaj.

Prema zapisniku koji je načinila opštinska inspekcija, nalogodavac ovog dela je D. V. iz Inđije dok je samu seču izvršilo više lica iz Inđije i Krčedina, navela je Inđijativa na društvenim mrežama.

Po nezvaničnim informacijama lipe je isekao vlasnik kuće ispred koje su rasla ova potpuno zdrava stabla. U Udruženju Inđijativa za naš magazin kažu da vlasnik ima dozovolu za rušenje svoje kuće, ali ne i za seču stabala.

- Sada nam svima ostaje da vidimo o čemu se ovde radi i koje su posledice. Šta god da je u pitanju, šteta je nenadoknadiva, navode iz Inđijative.

Lokalna samouprava saopštila je da neće tolerisati ovakvo ponašanje pojedinca prema javnoj svojini svih građana Inđije.

„Ovde se ne radi samo o posečenom drveću. Već o tome da neki pojedinci misle da mogu da rade šta žele. Ne bi bilo sporno da se drvo poseče jer je bolesno, već da neki pojedinac smatra da ima pravo da zbog sopstvenih interesa uništi javnu svojinu staru nekoliko decenija. To je jedan od simbola Inđije. Mi se nadamo da ce se naći odgovarajuća kazna za ovo“, kažu iz Inđijative.

Iz ovog Udruženja su najavili pokretanje inicijative kako bi se ovaj drvored dodatno zaštitio.


PROČITAJTE I:

KALEMEGDANSKA STABLA - ZLOČIN I KAZNAPOVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.