Aktuelno
aktuelno/24.04.2019.

Aja Jung: Ne želim novac krišom

aktuelno
  • Nemanja Jovanović / Ministarstvo kulture
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaDirektorka Beogradskog festivala igre Aja Jung pismom je odgovorila ministru kultuire i informisanja Vladanu Vukosavljeviću na njegove optužbe istakavši da Beogradski festival igre ne želi da dobije novac Ministarstva kulture i informisanja tajno i krišom.

Aja Jung je u pismu Vukosavljeviću navela da joj elementarno vaspitanje ne dozvoljava da odgovara na njegove prozivke i pogrešne navode.

„Ipak moram da zaštitim Beogradski festival igre od Vašeg besa i mržnje, kao što Vi samostalno i hrabro štitite Ministarstvo kulture i informisanja od Aje Jung“, kaže Jung, prenosi RTS.

„Zapanjujuće je to što ni 2017. godine, kao ni danas, niste razumeli da Beogradski festival igre ne želi da dobije novac Ministarstva kulture i informisanja tajno i krišom, Vašom voljom ili nevoljom“, istiće Jung.

Konkurs je jedina pravno valjana mogućnost za dodelu sredstava, naglasila je Jung: „Ja odbijam da se domunđavam sa Vašim saradnicima, državnim sekretarima ili šefovima Kabineta, već zahtevam da unapred znam koliko sredstava će biti opredeljeno za održavanje Festivala igre, kao što i Ministarstvo kulture i informisanja uredno, i bar 10 meseci pre održavanja, obaveštavam o programu i načinu njegovog predstavljanja u zemlji i inostranstvu“, ističe Jung u pismu Vukosavljeviću.


PROČITAJTE I:

MINISTAR KULTURE: LAŽE I PARALAŽE AJE JUNG

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.