Književnost
književnost/8.02.2017.

Preminula Ana Radmilović

književnost
  • Privatna arhiva
  • Privatna arhiva
  • Privatna arhiva
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Spisateljica i novinarka Ana Radmilović, preminula je noćas u Beogradu u 43. godini života, saopštila je njena izdavačka kuća Laguna.
Ana je bila i saradnik našeg magazina Kaleidoskop media, gde je objavljivala autorske tekstove. Anin tekst o tome kako je besmisleno živeti s idejom da je sve besmisleno možete pročitati OVDE.
Ana je bila ćerka Zorana Radmilovića i Dine Rutić. Diplomirala je glumu u klasi Radolava Milenkovića, ali se ubrzo posvetila novinarskom i književnom pozivu.
Objavila je monografiju sa odabranim tekstovima i fotografijama Zorana Radmilovića Zalažem se za laž (Zagreb, VBZ, 2009), napisanu iz ugla deteta, zatim prozni omaž svome ocu Kad je svet imao brkove (Beograd, Laguna, u tri izdanja 2011, 2012, 2015), dokumetaristički roman Tezge, pumpe, u brdima manastiri (Beograd, Vesna info, 2012) i roman Žena bez horoskopa (Beograd, Laguna, 2014). Svom izdavaču „Laguni“ predala je nedavno rukopis svog novog romana Glumica.
Pisala je kolumne, reportaže i kratke esejističke tekstove u brojnim listovima i časopisima i više godina izveštavala o događajima na Kosovu. 

Pročitajte još:

Ana Radmilović: Svi ima da budu gospođe!


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box