Književnost
književnost/8.02.2017.

Preminula Ana Radmilović

književnost
  • Privatna arhiva
  • Privatna arhiva
  • Privatna arhiva
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Spisateljica i novinarka Ana Radmilović, preminula je noćas u Beogradu u 43. godini života, saopštila je njena izdavačka kuća Laguna.
Ana je bila i saradnik našeg magazina Kaleidoskop media, gde je objavljivala autorske tekstove. Anin tekst o tome kako je besmisleno živeti s idejom da je sve besmisleno možete pročitati OVDE.
Ana je bila ćerka Zorana Radmilovića i Dine Rutić. Diplomirala je glumu u klasi Radolava Milenkovića, ali se ubrzo posvetila novinarskom i književnom pozivu.
Objavila je monografiju sa odabranim tekstovima i fotografijama Zorana Radmilovića Zalažem se za laž (Zagreb, VBZ, 2009), napisanu iz ugla deteta, zatim prozni omaž svome ocu Kad je svet imao brkove (Beograd, Laguna, u tri izdanja 2011, 2012, 2015), dokumetaristički roman Tezge, pumpe, u brdima manastiri (Beograd, Vesna info, 2012) i roman Žena bez horoskopa (Beograd, Laguna, 2014). Svom izdavaču „Laguni“ predala je nedavno rukopis svog novog romana Glumica.
Pisala je kolumne, reportaže i kratke esejističke tekstove u brojnim listovima i časopisima i više godina izveštavala o događajima na Kosovu. 

Pročitajte još:

Ana Radmilović: Svi ima da budu gospođe!


Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box