Književnost
moja-kafica
moja-kafica
književnost/20.01.2017.

Dobra predskazanja pre kraja sveta

književnost
  • Guliver/GettyImages
Autor fotografije:

Priredila: Andrijana Tešić

Amazon je objavio da je dao zeleno svetlo za mini-seriju koja se bazira na delu Dobra predskazanja: lepa i tačna proročanstva Agnes Nater, veštice. Amazon će u saradnji sa BBC Studiom snimiti mini seriju od šest epizoda.

Roman Dobra predskazanja izdat je 1990. godine. Nastao je kao kolaboracija dva engleska autora – Nila Gejmena i Terija Pračeta i smatra se saradnjom veka što se tiče pisanja fantastike. Roman je komedija koja prati pokušaje anđela Azirafala i demona Kroulija da spreče kraj sveta jer im se svet takav kakav je ipak dopada i ne žele da ga napuste je su se previše navikli na svakodnevnicu u Engleskoj. Da bi ga sprečili moraju sprečiti rođenje Antihrista – što bi bilo lako, da Antihrist nije već jedanaest godina star dečak. Serija će svetlost dana ugledati 2018. godine, a produkcija Amazona će i priču prebaciti u tu godinu. Nil Gejmen će seriju napisati i ko-producirati.

Dobra predskazanja kombinuju kvalitete oba autora na jako interesantan i duhovit način. Gejmen je svoju nameru da ekranizuje Predskazanja prvi put pomenuo nakon što je dobio posthumno pismo od Pračeta, koji je preminuo 2015. godine, u kome ga ovaj poziva da napiše adaptaciju sam. Roman je prethodno adaptiran za radio, a bilo je ranijih pokušaja da se ekranizuje,  ali je ova saradnja Amazon- BBC prva koja će u tome uspeti.

Pored Predskazanja koja će tek biti, još jedno Gejmenovo delo, Američki bogovi, je ekranizovano i očekuje se premijera u tekućoj godini.

Pročitajte još:

Stiven Šapiro: Fotograf sa vrha sveta

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box