Književnost
književnost/20.01.2017.

Dobra predskazanja pre kraja sveta

književnost
  • Guliver/GettyImages
Autor fotografije:

Priredila: Andrijana Tešić

Amazon je objavio da je dao zeleno svetlo za mini-seriju koja se bazira na delu Dobra predskazanja: lepa i tačna proročanstva Agnes Nater, veštice. Amazon će u saradnji sa BBC Studiom snimiti mini seriju od šest epizoda.

Roman Dobra predskazanja izdat je 1990. godine. Nastao je kao kolaboracija dva engleska autora – Nila Gejmena i Terija Pračeta i smatra se saradnjom veka što se tiče pisanja fantastike. Roman je komedija koja prati pokušaje anđela Azirafala i demona Kroulija da spreče kraj sveta jer im se svet takav kakav je ipak dopada i ne žele da ga napuste je su se previše navikli na svakodnevnicu u Engleskoj. Da bi ga sprečili moraju sprečiti rođenje Antihrista – što bi bilo lako, da Antihrist nije već jedanaest godina star dečak. Serija će svetlost dana ugledati 2018. godine, a produkcija Amazona će i priču prebaciti u tu godinu. Nil Gejmen će seriju napisati i ko-producirati.

Dobra predskazanja kombinuju kvalitete oba autora na jako interesantan i duhovit način. Gejmen je svoju nameru da ekranizuje Predskazanja prvi put pomenuo nakon što je dobio posthumno pismo od Pračeta, koji je preminuo 2015. godine, u kome ga ovaj poziva da napiše adaptaciju sam. Roman je prethodno adaptiran za radio, a bilo je ranijih pokušaja da se ekranizuje,  ali je ova saradnja Amazon- BBC prva koja će u tome uspeti.

Pored Predskazanja koja će tek biti, još jedno Gejmenovo delo, Američki bogovi, je ekranizovano i očekuje se premijera u tekućoj godini.

Pročitajte još:

Stiven Šapiro: Fotograf sa vrha sveta

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box